ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ

Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου έγινε υποχρεωτική από 1/4/2022 και όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν να προβούν στην διαδικασία της έκδοσής της. Η PLANSTRACT αναλαμβάνει για εσάς την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας του ακινήτου σας με απόλυτη υπευθυνότητα και άμεση εξυπηρέτηση του αιτήματός σας.

Τι είναι η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου

Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου (ΗΤΚ), ουσιαστικά, είναι ένας ηλεκτρονικός φάκελος που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν το κτίριό σας όπως νομιμοποιητικά στοιχεία, σχέδια της υφιστάμενης κατάστασης του ακινήτου, πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, ΚΑΕΚ κλπ.

Σκοπός αυτής της ψηφιακής ταυτότητας είναι να υπάρχει πάντα διαθέσιμη μια ξεκάθαρη εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης του ακινήτου σας, ώστε να εξυπηρετούνται εύρυθμα και άμεσα όλες οι πιθανές μεταβολές του.

Ποια ακίνητα αφορά η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου

Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου είναι απαραίτητη για τα εξής:

  • Μεταβιβάσεις των κτιρίων και των διηρημένων ιδιοκτησιών (γονική παροχή, πώληση, δωρεά εν ζωή όπου απαιτείται η επισύναψη της ΗΤΚ στα νέα συμβόλαια.
  • Έκδοση οικοδομικών αδειών, έκδοση άδειας μικρής κλίμακας (πχ ριζική ανακαίνιση).
  • Δηλώσεις αυθαιρέτων που θα θεωρούνται ολοκληρωμένες όταν εκδοθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.

Τι θα κάνουμε εμείς για εσάς

Εξαρχής φροντίζουμε να σας ενημερώσουμε για όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά που θα χρειαστούν για την διεκπεραίωση από πλευράς μας της όλης διαδικασίας, προκειμένου να μειώσουμε τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου στο ελάχιστο δυνατό.

Μετά τη συλλογή όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών, εξειδικευμένοι μηχανικοί της PLANSTRACT θα ελέγξουν με επιτόπιες μετρήσεις το ακίνητο προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητά του και θα σας κατευθύνουν για τυχόν επιπλέον εργασίες / μελέτες που μπορεί να απαιτηθούν.

Η έκδοση της ταυτότητας ακινήτου είναι ιδιαιτέρως σημαντική, αφού χωρίς αυτήν δεν θα μπορείτε μελλοντικά να προβείτε σε καμία πράξη για το ακίνητό σας (όπως μεταβίβαση, πώληση κ.λπ.).

Ως έμπειροι επαγγελματίες, άρτια καταρτισμένοι και ενημερωμένοι, φροντίζουμε η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου να εκδοθεί χωρίς κολλήματα και σφάλματα.

Για οποιεσδήποτε τυχόν απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Ένας έμπειρος συνεργάτης είναι πάντα δίπλα σας για να σας καθοδηγήσει υπεύθυνα.

Έχετε απορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας εκπρόσωπος μας θα σας κατατοπίσει.